2011. május 15., vasárnap

Zöldhagyma és burgonya leves


Hozzávalók

- 1 evőkanál sótlan vaj
- 18 szál újhagyma, szeletelve
- 70 dkg újburgonya, kockákra vágva
- 150 ml száraz fehérbor
- 250 ml tejszín
- 400 ml zöldség alaplé
- só és bors

Elkészítés

1. Olvasszuk fel a vajat egy közepes lábosban, adjuk hozzá az újhagymát, puhítsuk kb. 1 percig.
2. Adjuk hozzá a burgonyát, bort, tejfölt, húslevet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és forraljuk fel.
3. Csökkentsük a hőt és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul (kb. 15 perc).
4. Merítsünk levest a tányérokba és frissen őrölt borssal hintsük meg a tetejüket.

Tipp: megbolondíthatjuk a burgonyaleves ízét egy kis füstölt sonkával. A dinsztelt hagymára tegyük a kockára vágott füstölt sonkát és a burgonyával együtt főzzük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése