2011. május 15., vasárnap
Almas sajtos tokleves
Hozzávalók 4 személy részére
- 5 evőkanál sótlan vaj
- 1 közepes fej hagyma, vékonyra szelve
- 2 közepes alma, vékonyra szelve
- 1 nagy fehér krumpli, felkockázva
- 1 1/2 pohár meghámozott, felaprított sonkatök (pézsmatök), friss vagy mirelit
- só és frissen őrölt bors
- 1/2 evőkanál szárított zsálya
- 2 evőkanál liszt
- 1/3 pohár almalé
- 4 pohár alacsony sótartalmú húsleves
- 1 pohár tej
- 55 g vékonyra szelt sonka, falatkákra vágva
- 2 pohárnyi cheddar sajt, plusz egy kevés a díszítéshez
- felaprított metélőhagyma a díszítéshez (opcionális)
- ropogós kenyér a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítés
Egy nagy lábasban olvassz meg 4 evőkanál vajat közepes-alacsony hőfokon, add hozzá a hagymát, az almát, a krumplit és a tököt. Fűszerezd sóval és borssal, és párold amíg a hagyma megpuhul, kb. 8 perc. Keverd bele a zsályát és a lisztet. Add hozzá az almalevet és főzd magas hőfokon, kevergetve amíg besűrűsödik. Ezután, add hozzá a húslevest és a tejet, fedd le és hagyd felfőni; csendesítsd le a tüzet és hagyd főni, amíg a krumpli megpuhul, kb. 8- 10 perc; közben kevergesd.
Közben, hevítsd fel a megmaradt egy kanál vajat egy nagy serpenyőben közepes-magas láng felett. Add hozzá a sonkát és pirítsd amíg ropogós lesz, kb. 2 perc, néha forgasd meg. Szárítsd papír törlőkendőn.
A sajtot add a leveshez és közepes-alacsony lángon kavargasd, amíg elolvad. Egy turmixgép segítségével pürésítsd, amíg sima lesz, majd ízesítsd sóval és borssal. Díszítsd a sonkával, a sajttal és metélőhagymával. Tálald kenyérrel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése