2011. május 15., vasárnap

Halasz leves


Hozzávalók 2 személyre:

- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 póréhagyma, durván félhold alakúra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 1 kis fej édeskömény megtisztítva, apró kockákra vágva
- 50 ml száraz sherry likőrbor
- 4 közepes paradicsom kockára vágva
- 1 / 2 teáskanál csípős paprika, apróra vágva
- só
- 45 dkg édesvizi fehér halfilé, 2 cm-es darabokra vágva
- 20 dkg fagyasztott fekete kagyló, megtisztítva
- 1 csokor friss zöldpetrezselyem, durván vágott
- 10 dkg vegyes olajbogyó

Elkészítése

1. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes-magas hőre, adjuk hozzá a póréhagymát, fokhagymát, édesköményt és kevergetés mellett puhítsuk meg az egészet.
2. Öntsük hozzá a sherryt, paradicsomot, piros paprikát, sót ízlés szerint és forraljuk fel. Öntsünk hozzá 500 ml vizet. Csökkentsük a hőt és pároljuk 15 percig.
3. Adjuk hozzá a halat és kagylókat, borsozzuk ízlés szerint, lassú tűzön, óvatosan meg-megkeverve főzzük 4-5 percig.
4. Keverjük hozzá a petrezselymet. Tálaljuk olajbogyóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése