2011. május 15., vasárnap

Tejszines sargarepa kremleves


Hozzávalók (2 személyre)

- 1 hagyma, aprítva
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 kiskanál friss gyömbér, aprítva
- 1 kg sárgarépa, szeletelve
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 700 ml húsleves alaplé
- 200 ml kókusztej
- 100 ml tejszín
- narancslé 1 narancsból

Elkészítése

1. Egy fazékban forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a hagymát, és dinszteljük körülbelül öt percig. Keverjük gyakran.

2. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát és a fokhagymát, keverjük két percig.

3. Adjuk hozzá a húslevet és kókusztejet, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőt mérsékelt-alacsonyra, és főzzük fedetlen, amíg a sárgarépa megpuhul, ez kb 15 perc.

4. Egy botmixerrel pürésítsük a levest. Öntsük hozzá a narancslevet, tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha túl híg a leves, a tejszínhez keverhetünk 2-3 kiskanál lisztet, ezt pedig keverjük csomómentesre a leveshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése