2011. május 15., vasárnap

Karfiol kremleves


Hozzávalók

- 2 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma, paszírozva
- 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
- 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 0,5 l tyúkhúsleves alaplé
- 1 fej karfiol, rózsáira bontva
- 1 csésze tej
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 kis csokor apróra vágott friss petrezselyemzöld

Elkészítése

1. A hagymát és fokhagymát puhítsuk meg vajon. Dobjuk rá a répát és burgonyát, a fűszereket. Öntsük fel az alaplével.

2. Főzzük ameddig félig megpuhul, majd dobjuk bele a karfiolt, 2 szál petrezselyemzöldet, és főzzünk mindent puhára.

3. Öntsük bele a tejet (vagy főző tejszínt) és főzzük fel az egészet még egyszer.

4. Vegyünk ki a levesből pár ép karfiol rózsát és répa darabot. Botmixerrel turmixoljuk pépessé a levest. Ha nem elég vastag, kevés habarást is tehetünk bele.

5. Díszítsük petrezselyemzölddel és a megmaradt karfiol / répa darabokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése