2011. április 7., csütörtök

Zold paszuly leves


Hozzavalok:
* zold paszuly (friss vagy befott);
* 3-4 gerezd foghagyma;
* 1 kozepes repa;
* 1 kozepes edes piros paprika;
* olaj;
* liszt;
* tejfol;
* friss kapor;
* orolt komeny;
* so;
* bors;

Elkeszites:
Megmossuk a zoldsegeket. A foghagymat megtisztitjuk majd apro-apro darabokra vagjuk, a piros paprikat kicsi kockakra, a repat pedig vekony karikakra. A megtisztitott, felapritott zoldsegeket, 2-3 kanal felforrositott olajban kb fell percig paroljuk.
Az egeszet felontjuk vizzel, belerakjuk a zoldpaszulyt (ha befottet hasznalunk, csak fovo vizbe rakjuk bele;) majd foni hagyjuk.
Kozben 2 kanal lisztet kikavarunk kb 2 nagy kanal vizzel, 2 kanal tejfollel, kb 2 kanal piros paprikaval, s osszekeverjuk 2-3 kanal levessel, majd a levesbe ontjuk mikozbe egyenletesen kavarjuk.
Orolt komennyel, soval, borssal, es 1 kanalnyii ecettel izesitjuk. Mikor teljesen kesz, kaprot szorunk bele. Tejfollel talaljuk.
Jo etvagyat!

1 megjegyzés: